Eltolható zsalugáter táblák

Egyéb | Zsalugáterek

Előszeretettel ajánljuk ügyfeleink részére nagy méretű nyílászárók, főleg teraszajtók elé az eltolható rendszerű zsalugáter táblákat a hagyományos módon, harmonika rendszerben nyílók helyett. Sajnos a nyíló vasalatok sok esetben nem elég erősek ahhoz, hogy elbírják az összezsanérozott, széles zsalugáter táblákat, ezért nem javasoljuk ezek alkalmazását. Helyettük kiváló alternatívát nyújt az eltolható vasalat, lássuk, hogyan működik!

Az alábbi képen egy 330cm széles és 240cm magas teraszajtó elé szerelt, négy különálló táblából mozgatható zsalugáter látható.

Eltolható zsalugáter nagy méretű teraszajtó elé

Eltolható zsalugáter táblák nagy méretű teraszajtó előtt

A teraszajtó négy elemből áll: a két szélső része fix üveg, a középső két szárny nyitható, melyek előtt elhúzható szúnyoghálók is vannak. Így nem csak a nagy méret, de a kényelmes kezelhetőség miatt is indokolt volt az eltolható zsalugáter táblák alkalmazása.

A négy zsalugáter tábla két síkban mozgatható a teraszajtó előtt: a szélsők az ajtóhoz közelebb, míg a középsők az ajtótól távolabb helyezkednek el. Így a középső szárnyakat egyszer el lehet tolni a szélsők elé, majd együtt egészen ki az ajtó síkján kívülre a fal elé. A felső sínek, melyek a zsalugáter táblák súlyát viselik elrejtve helyezkednek el az ajtó fölött, az alsó sínek pedig a táblák egyenes vonalú megvezetését szolgálják.

További előny a nyíló kivitelhez képest, hogy nincsenek alul a padlóból kiálló fém alkatrészek, melyek a szárnyak záródásában játszanak szerepet. A táblák kezelése rendkívül egyszerű a könnyű futású vasalatoknak köszönhetően, hiszen csak oldal irányban kell eltolni a táblákat. Nem kell bajlódni a zárszerkezetekkel minden egyes szárnyon és a kitámasztás is automatikusan történik.

A vasalatok hosszú távon sem engedik meglógni a táblákat, évek múltán is ugyanolyan könnyen lehet mozgatni azokat, mint újkorában. Nagy méretű nyílászárók elé bátran merjük ajánlani ezt a rendszert, hiszen már évek óta szereljük ügyfeleinknél és sehonnan nem kaptunk negatív visszajelzést róluk.

Neked van nagy méretű nyílászáród? Hogyan árnyékolod?