Vasalatok

Pántok, zárak, kitámasztók – minden, ami vasalat

A zsalugáterek és spaletták mindennapi használatához nélkülözhetetlen elemek a rájuk szerelt vasalatok, melyek biztosítják többek közt a szárnyak nyithatóságát, zárhatóságát, a nyitott szárnyak stabil rögzítését vagy a lamellák dőlésszögének beállítását. Színükkel és formájukkal nagyban meghatározzák a zsalugáterek és spaletták külső megjelenését, hiszen elképzelhetetlen egy zsalugáter sarokvasalatok- vagy egy deszka spaletta a hosszúkás kovácsolt pántok nélkül. Fontos elvárás minden egyes vasalattal szemben, hogy időtálló és erős legyen, a felülete pedig olyan kezeléssel rendelkezzen, mely meggátolja a rozsdásodást vagy elszíneződést a kültéri viszonyok között. Árnyékolóinkra többféle vasalat típust szerelünk az egyéni igények és szakmai szempontok figyelembe vételével. Ismerje meg az Önnek leginkább tetsző és megfelelő vasalat típust!

Figyelem! Az itt látható vasalatok kereskedelmi forgalmazásával nem foglalkozunk, azokat mi is vásároljuk és csak az általunk gyártott zsalugáterekre és spalettákra szereljük fel. A vasalatok többsége beszerezhető a Szinkrón Kft-nél.

Fekete színű, Rózsa típusú vasalatok

Prémium minőségű, saját fejlesztésű vasalat rendszerünk, melyben benne van több, mint 20 évnyi zsalugáter gyártásban és felszerelésben szerzett tapasztalatunk. Méltán vagyunk büszkék rá, hiszen szükségesnek láttuk a megalkotását egy olyan vasalat rendszernek, mely ötvözi más vasalat típusok jó tulajdonságait, azonban mellőzi azok negatívumait. A Rózsa típusú vasalat rendszerrel sikerült megalkotnunk egy olyan típust, amely erős, strapabíró, fekete porfestett felülete ellenáll az időjárás viszontagságainak és nyugodt szívvel ajánlhatjuk szinte bárhova. Minden tudásunkat beletéve, hosszú tesztelési időszak után, megtalálva a minőségileg megfelelő hazai gyártót ma már az Ön rendelkezésére áll ez a kiváló vasalat rendszer zsalugáterekhez és betétes spalettákhoz. Közepes árfekvésű vasalat típus, azonban minőségével és tartósságával kitűnik a többi vasalat rendszer közül.

Kiemelve néhányat a legfontosabb tulajdonságaiból:

  • nincs fém a fémen mozgó része, műanyag betét akadályozza meg a felület kopását,
  • az anyaga vas, ami nem törik ellentétben pl. az öntvénnyel,
  • felülete sima, két rétegű korrózióvédelemmel rendelkezik,
  • nem állítható, ezért nem is tud elállítódni,
  • megerősített anyagvastagság a pánton és pánttartón is,
  • leemelés elleni védelemmel rendelkezik,
  • többféle mértékű kivetésű pántok alkalmazhatók,
  • fekete színe bármilyen lazúr színéhez jól illeszkedik,
  • könnyen elérhető és kezelhető, stabil kitámasztó rendszer,
  • pontos, lötyögés mentes zárszerkezet,

Sárga színű, hagyományos típusú vasalatok

Ezt a típust régóta használjuk, szintén hazai gyártású, ám az évek folyamán a kialakítása nem változott szinte semmit. A vasalat rendszerben megtalálható minden olyan elem, ami szükséges lehet a zsalugáterek kezeléséhez és a minősége is megüti az elvárt minimumot. Megfelelőnek tartjuk normál méretű ajtók és ablakok zsalugátereire vagy betétes spalettáira, nagy méretű szerkezetekre azonban nem ajánljuk. A vasalatok egy rétegű, sárga színű felületkezeléssel rendelkeznek, több eleme is fémesen mozog egymáson és időszakosan újra kell húzni a rajta található csavarkötéseket. Ez a vasalat rendszer a legalacsonyabb árkategóriájú, ezért elsősorban árérzékeny ügyfeleink részére ajánljuk, olcsó zsalugáterekhez és betétes spalettákhoz.

Fekete színű, Roto-Fentro típusú vasalatok

A Roto-Fentro típusú vasalatok sokak számára ismerősek lehetnek a nyílászárók köréből. A Fentro típuscsalád kimondottan zsalugáterek és spaletták részére kifejlesztett vasalat rendszer, számos olyan lehetőséggel, melyet más vasalat típusok nem nyújtanak. Ilyen pl. a helységen belülről hajtókar segítségével történő nyitás és zárás vagy az automatikusan beakadó kitámasztó berendezés. A kivetőpántok a kivetések tekintetében több fokozatban választhatók, így a különböző mélységű falkávákhoz könnyebben lehet alkalmazkodni bizonyos mértékig. Mivel a pántok kis mértékben állíthatók, idővel el is állítódnak, ezért rendszeres időközönként utánállítást igényelnek. A vasalatok matt fekete színű érdes felületetén a por és kosz hamarabb megül, mint egy sima felületen, ezért sűrűbb takarítást igényelnek. A Roto-Fentro vasalat típus igen magas árfekvésű, ezért csak akkor ajánljuk, ha Ön ragaszkodik ehhez a típushoz.

Fekete színű, kovácsolt pántok deszka spalettákra

A hosszúkás alakú, motívumokkal díszített, kovácsolt eljárással készülő pántokat kizárólag a hagyományos deszka spalettákra szereljük tradicionális megjelenésük miatt. A pántok és pánt tartók alapanyaga vas, melyet két rétegben felületkezeltetünk annak érdekében, hogy hosszú időn át ellenálljanak a kültéri viszonyoknak. A pántok többféle mértékű kivetéssel érhetők el a különböző falkáva mélységekhez igazodva, hosszuk pedig a deszka spaletta szárnyak szélességével arányosan növekszik. A kovácsolt pántok egyedi módon történő gyártásából adódóan elkészíthetők díszítő minták nélkül is, egyszerű kivitelben. A pántokon kívül természetesen minden egyéb vasalat (zárak, zsanérok, kitámasztók), melyeket a deszka spalettákra szerelünk fekete színűek.

Toló vasalatok

Elsősorban nagy méretű zsalugáter vagy spaletta szárnyak mozgatására ajánljuk a külső falsík előtt eltolható vasalat rendszert. A táblák nem pántokon nyílnak és záródnak, hanem a falra fixen rögzített sínekben mozgó görgőkön, melyek teherbírása jelentősen meghaladja a pántokét. A felső sín hordozza a szárnyak teljes tömegét, az alsó sín az egyenes vonalú megvezetésért felel, a síneket és görgőket az árnyékolók színével megegyező, esztétikus fa elemekbe rejtjük. A szárnyak mindkét végállásban automatikusan rögzülnek, külön zárszerkezetre vagy kitámasztóra ezért nincs szükség. A nyílászáró szélességének függvényében a szárnyak futhatnak egy- és két síkban is egymás mögött amellett, hogy egy- és két oldalra is lehet őket mozgatni, ezért akár négyszárnyú kivitelben is elkészíthető.

Kérjen árajánlatot most zsalugátereire vagy spalettáira!