Szúnyoghálók

Két hasznos kiegészítő zsalugáterekhez és spalettákhoz

Biztosan járt már úgy Ön is tavaszi, nyári estéken, hogy otthonában szúnyogok, legyek és egyéb nem kívánatos rovarok zavarták pihenését. A legjobb védekezés ellenük megakadályozni bejutásukat a házba, hiszen az irtószerek csak ideiglenes megoldást nyújtanak és feleslegesen terhelik egészségünket és környezetünket. Szeretne nyáron nyitott ablakok mellett aludni úgy, hogy közben nem zavarják álmát kellemetlenkedő rovarok? Tökéletes megoldást kínálnak erre a zsalugáterekkel és spalettákkal egybeépíthető mobil szúnyoghálók, melyek egy mozdulattal elhúzhatók, és kivitelüktől függően ablakokra vagy ajtókra szerelhetők.

Rolós szúnyogháló az ablakokra

A hagyományos módon belülről nyitható és zárható zsalugáterek és spaletták esetében fix szúnyoghálót nem lehet az ablakra szerelni, mert azon keresztül nem lehet kinyúlni a nyitás, zárás és kitámasztás elvégzéséhez. Mégsem kell azonban lemondania a szúnyogháló nyújtotta előnyökről, hiszen az ablak és az árnyékoló közé elhelyezett rolós rendszerű szúnyoghálót a nyitás és zárás idejére egyszerűen fel lehet görgetni, hogy ki lehessen nyúlni az ablakon. A rolós szúnyogháló tehát a zsalugáterrel vagy spalettával egybeépítve egy kiemelő keretben helyezkedik el közvetlenül az ablak előtt.

A szúnyogháló feltekert állapotban a felül elhelyezkedő dobban van, lehúzása egy fogantyú segítségével történik a két oldalt lévő vezető sínekben. A szürke színű, időjárásálló, üvegszálas szúnyogháló lehúzva az alsó végállásban automatikusan rögzül, felengedéséhez pedig elegendő csak egyszerűen kimozdítani ebből a rögzített helyzetből. Nem szükséges minden egyes ablak zsalugáterét vagy spalettáját rolós szúnyoghálóval kiegészíteni, általában elegendő helységenként egy ablakra tenni szúnyoghálót. Árajánlatkéréskor érdemes tehát megjelölnie, hogy melyik zsalugátert vagy spalettát szeretné rolós szúnyoghálóval kiegészíteni.

Pliszé szúnyogháló az ajtókra

Pliszé szúnyoghálót a zsalugáter vagy spaletta és az ajtó közé lehet felszerelni kiemelő keret közbeiktatásával. Működtetése oldal irányban elhúzva történik, ami egy kisgyermek számára is nagyon könnyű és egyszerű. További előnye, hogy a szúnyogháló behúzott állapotában, tehát amikor ki lehet menni az ajtón, nem marad alul semmilyen alkatrésze az útban, amiben meg lehetne botlani. Az ajtó szélességétől függően a pliszé szúnyogháló egy- vagy két oldalról elhúzható lehet. Keskenyebb ajtóknál csak az egyik oldalon van dob, szélesebb ajtóknál viszont mindkét oldalon van egy-egy dob, amelyekből középre lehet összehúzni a szúnyoghálót.

A két oldalról összehúzott szúnyogháló középen mágneses záródással rögzül egymáshoz és a két oldal egymástól független működtetése miatt kétszárnyú ajtók esetén a közlekedéshez elegendő csak az egyik oldalt nyitni és csukni. Pliszé szúnyoghálót általában erkély- és teraszajtók közé szoktunk szerelni, ezért árajánlatkéréskor ne felejtse el megjelölni, hogy melyik ajtókra szeretne pliszé szúnyoghálót.

Kérjen árajánlatot mobil szúnyoghálókkal egybeépített zsalugátereire vagy spalettáira most!