fbpx
Mi adunk ragyogó szemeket és mosolygós arcot otthonához

Ilyen volt – ilyen lett

Múlt héten szereltük fel ezeket a zsalugátereket egy Budapest agglomerációjában épült, még nem lakott családi ház nyílászáróira. Összesen 13 darab zsalugáter készült, 1 mozgatható- és 12 fix lamellás, melyekből ötöt szúnyoghálóval egészítettünk ki. A bejegyzésben megtekinthetők a felszerelés előtti és utáni képek.

A bejárati ajtó, melyre kívülről is zárható zsalugáter került, két oldalt pedig egy-egy fix üvegezésű világító ablak, melyek mellé fixen szereltük fel a szárnyakat dekorációként.

Bejárati ajtó és fix ablakok

Kívülről zárható zsalugáter és dekorációs szárnyak

A házon két darab három részes kiugró ablak van a bejárati résztől jobbra és balra. Mindkettőre olyan négyszárnyú zsalugátert készítettünk, melyek két-két szélső szárnya egyforma széles, a középsők viszont keskenyebbek az ablakok középső szárnyához igazodva.

Három részes ablak

Négyszárnyú zsalugáter nyitva

Négyszárnyú zsalugáter csukva

A hátsó részen két kisebb ablak közöttük a házon több helyen is megjelenő fa burkolattal.

Ablakok

Fix lamellás zsalugáterek

A teraszra két ajtó is nyílik a házból, a kisebbikre a zsalugáteren kívül oldalra elhúzható pliszé szúnyogháló is került.

Teraszajtók

Teraszajtó zsalugáterek nyitvaTeraszajtó zsalugáterek csukva

Két egyforma ablak a ház oldalán fa- és kő burkolattal díszítve.

Ablakok

Fix lamellás zsalugáterek

A zsalugáterekre szerelt vasalatok egységesen fekete színűek a féltetőknél használtakhoz hasonlóan és természetesen az alkalmazott festék színe is megegyező a házon lévő fa elemekével. A külső munkálatok ezzel elkészültek, már csak a belsőépítészeti teendők vannak hátra a beköltözés előtt.