fbpx
Mi adunk ragyogó szemeket és mosolygós arcot otthonához

Belső oldali eltolható spaletták, pajtaajtók

Beltérben használható eltolható spaletta árnyékolók, pajtaajtók

Új árnyékoló, sötétítő funkciójú termékkel bővítettük eddigi kínálatunkat. A kültéren használható zsalugáterek és spaletták mellett ezentúl belső oldali eltolható spaletták vagy más néven pajtaajtók gyártását is megkezdtük. A belső oldali eltolható spaletták helységen belül a nyílászárók elé vagy akár helységek közötti nyílások elé is felszerelhetők, tehát alkalmazhatók árnyékolásra, sötétítésre vagy pajtaajtó szerű belső nyílászáróként is.

A belső oldali eltolható spaletták vagy pajtaajtók a jól bevált csomómentes borovi fenyő alapanyagból készülnek, melyet több évtizede megelégedéssel használunk az árnyékolók gyártásában. Felületük igény szerint lehet natúr, kezeletlen vagy három rétegben felületkezelt vízbázisú Milesi vastag lazúrral. A pajtaajtók mozgatása a falra rögzített, fekete színű, rusztikus megjelenésű sínes toló vasalatokkal történik. Kialakításuk a nyílászáró vagy falnyílás szélességétől függően egy szárnyú, egy oldalra tolható vagy két szárnyú, két oldalra tolható lehet. Ez természetesen függ a helység adottságaitól is, hogy mennyi hely, falszakasz található a nyílászáró vagy falnyílás mellett.

Használatuk rendkívül egyszerű, mert a belső oldali spaletták, pajtaajtók felül a falra rögzített sínen futnak görgős elemeken, a mozgatásuk egy újjal is könnyedén elvégezhető. A spaletta bárhol megállítható a két végállás között ezzel tetszőlegesen beállítható az árnyékolás, sötétítés mértéke. Fontos, hogy a belső oldali spaletták vagy pajtaajtók fény- és hangzárása nem 100%-os, mert a mozgatásuk miatt néhány centiméterrel elállnak a faltól.

Belső oldali eltolható spalettát, pajtaajtót többféle módon lehet alkalmazni:

  • ablakok belső oldalára szerelve sötétítőként,
  • ajtók belső oldalára szerelve sötétítőként,
  • gardrób helység elé szerelve nyílászáróként,
  • kamra helység elé szerelve nyílászáróként,
  • szoba elé szerelve nyílászáróként,
  • egyéni elképzelés szerint tolóajtóként.

A belső oldali eltolható spalettákat, pajtaajtókat függőlegesen egymáshoz illesztett deszkákból készítjük. A táblákat a belső oldalukon “Z” alakú hevederrel merevítjük, azokon látszódó fekete színű csavar fejekkel. A spaletták méretéhez illeszkedően rusztikus megjelenésű, fekete színű pajtaajtó vasalat szettet adunk, amely tartalmazza a vezető síneket, végállás rögzítőket, falhoz rögzíthető tartó elemeket, a táblákhoz rögzíthető görgős kocsikat és a felszereléshez szükséges csavarokat és tipliket. Méret megadásnál az ablak, ajtó vagy üres falnyílás szélességére, magasságára, valamint a mellette lévő helyre van szükség.

Árajánlatkéréssel, megrendeléssel kapcsolatban forduljon hozzánk bizalommal elérhetőségeinken!